Rotart 2017


rotart_allo_szines_330

A Rotary Club Szentendre országos  adomány gyűjtést szervez  a képzőművészet, a táncművészet, a szín-és bábművészet, a zeneművészet világában tehetséges diákok számára ösztöndíj  formájában. Az adománygyűjtés a www.jegy.hu  honlapon  a jegyvásárlások alkalmával valósul meg.

 

 

Mi a ROTART?

Az idei évben alapítottművészeti ösztöndíj., amely a 2016-17-as tanévben a képzőművészet, szín- és bábművészet, zeneművészet, táncművészet világában tehetséges szentendrei fiatalokat támogatja. A pályázat célja 12-20 év közötti különböző művészeti ágazatokban tehetséges diákok, fiatalok további fejlődésének elősegítése, tehetségének kibontakoztatása, tanulmányi eredménytől függetlenül.

Az alapító Szentendrei Rotary Club törekvése, hogy a következő esztendőkben országossá tegye a kezdeményezést még több tehetséges fiatalnak biztosítva lehetőséget a bemutatkozásra.

Idén a díjazásra fordított összeg 2.000.000 forint.
Nyertes pályázatonként 100.000 – 300.000 forint kerül elosztásra.
Részletes pályázati feltételek a http://rotary.hu/wp-content/uploads/2017/02/2017-Kiiras-ROTART-02-21.pdf linken találhatók.

Kik bírálják el a pályázatokat?

Az értékelést elismert művészek, szakemberek és az alapító klub elnöke, illetve tagjai végzik. A bírálók között találjuk ef Zámbó István festőművészt, performert, zenészt, a Bizottság együttes alapítótagját, Zakar Katalint a szentendrei Vujicsics Tihamér Zeneiskola igazgatóját, Linda Ugalow (Boston, USA) előadó-és mozgásművészt.

Hogyan gyűlik össze 2 millió Ft?​​​

Az ösztöndíj a Jegy.hu segítségével jön létre!
Minden Jegy.hu-n történő vásárláskor a fizetendő összeg 150 Ft-tal történő kiegészítésével az ösztöndíjhoz lehet hozzájárulni. Az így összegyűlt adományok képezik az ösztöndíj pénzügyi forrását.<br
Pontos információk: jegy.hu felületen.

Támogatásának hasznosulása 100%!

Fontos tudni, hogy a Rotaryban minden összegyűjtött forint teljes mértékben az adott támogatási célra fordítódik, mivel nincsenek alkalmazottak, nincsenek irodák, nincsenek költségek, mert azt a tagok maguk fedezik!
A Rotary tevékenységéről és az alapító Szentendrei Rotary Clubról további információk a rotary.hu és az rcszentendre.hu oldalakon találhatók.

Vélemény, hozzászólás?